Konečně jsem se dostala k zveřejnění prvních letošních výrobků z mé domácí produkce. Jedná se o pampeliškový med a pampeliškový sirup. Med je sladší, hustší, tmavší a medovější, sirup je o něco málo méně sladký než med, sirupovatější a světlejší, také má lehounce jinou chuť. Pro ty z Vás, kteří neholdujete cukru, právě se mi na sporáku vaří třetí a největší dávka sirupu s velice malým množstvím cukru. Věřím, že bude stejně lahodná, jako ty předchozí...ostatně někteří z Vás již ochutnali. K mání bude nejdříve příští týden.
Obé je k mání ve skelničkách o obsahu 0,2l a 0,3l.
Dobu spotřeby uvádím do 4/2015. Vše je poctivně zavařeno, takže by měl med i sirup vydržet. Jen po otevření doporučuji uchovávat v ledničce a rozumně rychle spotřebovat (nenechat ho několik měsíců otevřený).
Kdo máte zájem o ceny a nedostali jste je emailem, kontaktujte mne v komentáři.
Složení medu:
výluh z pampelišky
šťáva z bio citronu
třtinový cukr
voda
Med je možno použít jako med, do čaje, na chleba, do kaše, i na pečení.... prostě místo cukru.
Složení sirupu:
výluh z pampelišky
šťáva z bio citronu
šťáva z bio pomeranče
třtinový cukr
voda
Sirup je možno použít stejně jako med viz výše, navíc je z něj výborný nápo. Zkuste ho použít jako jiný sirup na pití, dolijte (ne)perlivou vodou, ozdobte proužkem citronu a lístekm máty a máte super jarní/letní svěží drink.
Kdo máte zájem o použití recyklovaných sklenic, sirup č.2 bude k mání jak v nových, tak v recyklovaných sklenkách. Stačí se ozvat. :)
Ať Vám chutná!
Žádné komentáře:
Okomentovat